Суштина поетике

ЧАСОПИС ЗА КЊИЖЕВНОСT

  <<насловна                       ISSN 2334-9417(Online)

                       


Број 63              Година VI                  Септембар/децембар 2019            
Правилник                30

. 11. 2019. године 

 https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=href=$url&display=popup&ref=plugin
    
mailto:sustinapoetike@hotmail.com

Реч уредника


У овом месецу, тачније 23. новембра је шестогодишњица излажења Суштине поетике. Ни мало ни много, уморно од посла, надахнуто због књижевности (пре свега поезије), неизвесно у извесном времену кад се пише ради промовисања свог ја, кад се књиге издају и штампају само ради стицања добити. Вреди ли?

Кад вам псују најмилије, јер им песме нису ушле у избор, не питајући се колико сте труда уложио и сопственог новца у оно што радите, кад се вратите са Сајма књига и имате утисак да сте били у Загребу, а не у Београду због преовлађујућих латиничних издања (на једном штанду само су дела владике Н. Велимировића на ћириличном писму), или кад се збуните која је текућа година, јер већина књига су из 2004, 2011. или 2015. на пример, кад видите децу организовано доведену како трче да виде неку блогерку, а ниједно испод пазуха не носи макар једну књигу, кад вас на уласку дочекају панои тренутно најугледније издавачке куће у Србији с ликовима Јелене Б. А. и Ведране Рудан, а поред њих пано Растка Петровића од непознатог издавача. Вреди ли?

Данас још вреди, а сутра ко зна или ко да верује. Данас још има наде, јер још можемо да се вратимо на прави пут. Можемо, а да ли ћемозависи колико још има ентузијаста. Мало, и зато ће сутра већ бити касно.

 

Анђелко Заблаћански, уредник