http://www.knjizevnicasopis.com
Суштина поетике
 КЊИЖЕВНИ ЧАСОПИС
ISSN 2334-9417 (Online)

<<насловна
 Број 2 Година IЈануар/фебруар/ 2014Излази месечноИмпресум
 10. 02. 2014. год.
                                               _______________________________У овом броју _              ____________          __________________________   _ 1  
О АндрићуЗаборављениНова књигаПовратак поезији Нобеловци Три чудаЖиве легенде  ПричаПоезија Сатира 
 Почетници
 Бранко Миљковић Песници јуниори
                                               ____________      _______________

 
Енеа Хотић, професор српског језика 

 Умјетнички и васпитни утицај
Андрићевих дјела
на ученике у основној школи 

¤
По свету се писало и причало и певало о том како је овчица Аска надиграла и преварила страшног вука. Аска сама није никад говорила о свом сусрету са звером ни о својој игри у шуми. Јер, о највећим и најтежим стварима свога живота нико не воли да говори. Тек кад је прошло неколико година и кад је у себи преболела своје тешко искуство, Аска је по својој замисли поставила чувени балет, који су критичари и публика називали "Игра са смрћу", а који је Аска увек називала "Игра за живот".

Из Андрићеве приповетке АСКА И ВУК
  Уводна реч  

Када је први број часописа Суштина поетике доживео своје интернет издање, био сам скептичан како ће и да ли ће бити опажен и прихваћен. Чак сам на насловној страни поставио бројач јединствених посета дајући себи и часопису норму да ако га за три месеца посети триста читалаца, радићемо и други број. Зачудо, а на моју радост, часопис је ту норму испунио за мало више од пола месеца. Значи, морам одржати обећање дато самом себи, па сам решио часопису приступити сасвим озбиљно. Одмах сам код НБС затражио ISSN и добио потврду да је часопис убележен у регистар за електронска издања (ISSN 2334-9417 (Online)). Такође сам решио и проблеме интернет постављања и часопису добавио домен какав му и доликује ( www.knjizevnicasopis.com ).
У погледу садржаја часопис неће одступити од почетне замисли, наравно не у сваком броју истоветан по темама и рубрикама

Такође, мишеља сам да би и динамику излажења требало мењати на месно издање, али да бих успео у томе потребно је више ваших радова из области есејистике, књижевне критике, сатиричне и кратке прозе, и наравно највише поезије.


Уредник Ж и в е   л е г е н д е 
http://www.knjizevnicasopis.com/broj-2/8

Рајко Петров Ного